Bonitácia

9. septembra 2018 sa na Starej Myjave opäť zišli milovníci hovawartov, aby ukázali, aký skvelý a šikovný je psík každého z majiteľov. Jedným z nich sme boli aj my s našou Eni - Aenigma DUO CUSTODES.

Eni miluje pobyty na táboroch, lebo vždy sa nepozorovane dostane na izbe do postele svojho pána, či paničky. Má veľmi rada výcvik a robí tým radosť hlavne svojmu pánovi. Je to mimoriadne oddaná fenka s výbornou povahou. To preukázala aj na bonitácii, kde dostala z povahy maximálne pozitívne hodnotenie AAA.

Po preukázaní povahy nasledovalo posudzovanie exteriéru. Pani posudzovateľke sa nezdal chvostík (rada ho nosí pre jej veselú povahu viac zatočený, ako by sa od nej chcelo :( ) a tak sme išli na RTG chvosta. Následne výsledok posudzoval MVDr. Pašek a taktiež špeciálny veterinár v Nemecku, ktorý sa venuje iba hovawartom.  Oba posudky vyšli bez nálezu a tak môžeme konštatovať, že naša milovaná Eni je CH O V N Á !   :) :) :)

Veľká vďaka za to, že sme vôbec bonitáciu absolvovali patrí p. Hažmukovej a p. Babikovej, ktoré "nám nedali pokoj" a posúvali nás stále k uchovneniu. Nám by bol z Eni stačil bežný rodinný pes, ktorý nám spríjemňuje svojou prítomnosťou každý deň.